Milyen termékekkel sminkelj, ha mindenre allergiás vagy?

sminkelésNincs könnyű dolguk azoknak a lányoknak, nőknek, akiknek extrém érzékeny a bőrük. Olyan nyilván nincs, hogy valaki „mindenre allergiás”, de olyan igen, hogy az átlagosnál sokkal több dologra, vagy éppen olyasmikre, amik a legtöbb kozmetikai termékben megtalálhatók. A legtöbb nőnek ugyanakkor fontos a sminkelés, ezért igencsak bajban van az, akinél gyakran tapasztalható allergiás reakció a sminktermékek nagy részére. Szerencsére ma már léteznek olyan termékek is, amelyek érzékeny bőrre lettek kifejlesztve.

Ásványi sminkekkel az érzékeny bőrért?

Nem fogunk hazudni: az ásványi sminkek nem hipoallergének. A hagyományos alapozókban is vannak ásványi anyagok, így aki ezek közül allergiás valamelyikre, annak az ásványi smink sem lesz jó megoldás. Viszont az ásványi sminkekben nincsenek mesterséges anyagok, márpedig a túlérzékeny reakciók zömét ezek váltják ki. Ha tehát valaki gyakran tapasztal kellemetlen tüneteket, irritációt a sminktermékek használatakor, mindenképpen érdemes próbálkozni az ásványi sminkekkel, mert a mesterséges anyagok hiányának köszönhetően van rá esély, hogy ezekkel nem lesz gond.

Léteznek ugyanakkor hipoallergén sminkek. Ha azt tapasztalod, hogy tényleg szinte mindennel problémád akad, érdemes lehet ezekkel próbálkozni, hiszen direkt úgy fejlesztették ki őket, hogy minimálisra csökkenjen bármilyen allergiás reakció esélye. Extrém esetben ezekkel is lehet gond, de ez már tényleg nagyon ritka.

Pattanásos, zsíros bőrre kiváló

Mineralissima alapozó
Mineralissima alapozóval

A kicsit zsírosabb, pattanásos bőr is meghálálja, ha ásványi alapozót használsz rá, ugyanis ezekben nincsenek olyan anyagok, amik tovább irritálják az amúgy is problémás bőrödet, így hosszú távon csökkenhet a pattanások száma, és mérséklődhetnek a panaszok. Nem ritka, hogy bár a sminktermékekkel a bőrhibák elfedése a cél, csak súlyosbítjuk vele őket, és ez nagyrészt a mesterséges adalékoknak köszönhető. Az ásványi sminkek éppen ezért jelenthetnek segítséget, ráadásul por állagúak, ezért fel is szívják a felesleges faggyút.